Mayıs 18, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

2021 Yılının En ‘Yenilikçi’ Şirketleri Açıklandı: Zirvede Apple Var

2 min read
2021 Yılının En 'Yenilikçi' Şirketleri Açıklandı: Zirvede Apple Var

2021 Yılının En 'Yenilikçi' Şirketleri Açıklandı: Zirvede Apple Var

Boston Consulting Group BCG tarafından müessesesel inovasyon odaklı olarak hazırlanan “En Yenilikçi Firmalar 2021” raporu, özellikle COVID-19 salgınının neden olduğu ekonomik şok ile beraber inovasyonun çok daha ehemmiyetli hale gelmesine neden oldu. Rapora göre firmaların yüzde 75’i, inovasyonu ilk üç önceliği arasında görmeye başlamış vaziyette.

İnovasyonu en ehemmiyetli gündem maddelerinden biri haline getiren firmaların rakamı bir evvelki seneye göre yüzde 10 çoğalış göstermiş vaziyette ki bu, 2005 senesinden bu yana görülen en büyük senelik çoğalış. BCG tahlilcilerine göre firmalar, inovasyona verdikleri önceliği artırmış olsalar da çoğu firma bir inovasyon asıllaştıracak sistemlere, süreçlere ya da becerilere sahip değil.

2021 seneyi dünyanın en yenilikçi 50 firmayı:

en yenilikçi şirketler

BCG, en yenilikçi firmaları; yenilik yapma tutkusunu bunun için zorunlu sistemleri ve süreçleri sağlayan firmalar olarak görüyor. Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından biri olan Apple, BCG tarafından 2021’in en yenilikçi firmayı duyuru edilirken; Google’ın çatı firmayı olan Aphabet, Amazon, Microsoft ve Tesla, listenin ilk 5 sırasında yer alan öbür firmalar oldular.

2021 senesinde dünyanın en yenilikçi 10 firmayı şu biçimde;

Apple Alphabet Amazon Microsoft Tesla Samsung IBM Huawei Sony Pfizer

BioNTech ile beraber geliştirmiş oldukları COVID-19 aşısı ile son bir senemizi tutsak alan salgına karşı umut olan Pfizer‘in teknoloji firmalarının arasında dünyanın en yenilikçi firmalarından biri olarak gösterilmesi, firma ismine neşelendirici bir büyüme. Pfizer, bu galibiyeti ile Siemens, LG, Facebook gibi devleri geride vazgeçmiş vaziyette.

Bir e-ticaret devi olan Amazon’un dünyanın en yenilikçi firmalarından biri olarak gösterilmesi donakaltıcı gelebilir ancak Amazon, salgının patlak gösterip insanların konuta kapanmasıyla beraber sipariş sayında astronomik bir çoğalışla karşılaştı. Amazon, çoğalan arza cevap verebilmek için pandemi koşullarına en süratli geçim sağlayan firmalardan biri olmuştu.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/2021-yilinin-en-yenilikci-sirketleri-aciklandi-h109230.html

Bir yanıt yazın