Nisan 30, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Kadın dekandan kadın rektöre mobbing davası! 80 Bin TL istiyor

3 min read
Kadın dekandan kadın rektöre mobbing davası! 80 Bin TL istiyor

Kadın dekandan kadın rektöre mobbing davası! 80 Bin TL istiyor

Mimar Sinan Hoş Sanatlar Üniversitesi Hoş Sanatlar Fakültesi daha önceki dekanı Prof. Nihal Kafalı, üniversite rektörü Prof. Dr. Handan İnci Elçi’nin kendisine mobbing uyguladığını öne sürerek yaptığı kabahat bülteninin ardından bir de 80 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

İstanbul Asliye Hukuk Duruşması’ne açılan davaya göre; Mimar Sinan Hoş Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Handan İnci Elçi, rektör olmadan evvel bir disiplin soruşturması geçirdi. Prof. Nihal Kafalı ile üniversitedeki iki dekan da soruşturma komitesinde görevlendirildi.

Soruşturma sürerken Prof. Dr. Elçi, 2019 Ocak’ta üniversiteye rektör olarak atandı. Rektör Elçi, üniversitenin idare heyeti buluşmasında Prof. Kafalı ile 2 dekana müteveccih, ‘Siz benim pak mazimi bir soruşturma ile pislediniz. Siz yüzsüzsünüz, kirlisiniz… Siz beni yargılayarak böyle bir rektörle çalışmayı sürdürüyorsunuz. Nasıl içinize hazmediyorsunuz? Benim aldığım kararları kabul edip susacağınıza bir de şerh düşerim diyorsunuz’ biçiminde konuştu.

Prof. Dr. Nihal Kafalı

‘SİSTEMATİK MOBBİNGE UĞRADI’

Rektör Elçi, Dekan Kafalı’ya dekanlıktan istifa etmesi mevzusunda ağır bir baskı kurdu. Dava arzuhalinde, “Rektör Elçi, Prof. Kafalı’ya dekan olduğu yarıyılda sistematik olarak mobbing uygulamıştır. Rektör Elçi buluşmada ‘Siz istifa etmedikçe fakülteniz sizin suratınızdan hasar görüyor ve görecek’ biçiminde konuşarak Prof. Nihal Kafalı’yı sarihçe tehdit etmiş ve saldırgan davranışını sürdürmüştür.

Davalının yıldırma siyasetine maruz kalan Prof. Kafalı, büyük bir manevi hasara uğradı. Bu sebeple uğradığı hasarın bir nebze de olsa giderilmesi için 80 bin liralık manevi tazminatın faiziyle beraber Rektör Handan İnci Elçi’den tahsilini istiyoruz” denildi.

‘LAFLARI KABUL EDİLEMEZ’

REKTÖR Elçi, Prof. Kafalı’nın mobbing iddiasıyla alakalı hakkında yaptığı kabahat bülteninin ardından şöyle konuşmuştu: “Bahse mevzu hadise, Hoş Sanatlar Fakültesi dekanı Nihal Kafalı’nın senelerdir kadro arzı yerine getirilmemiş olan Ananesel Türk Sanatları Kısmı’ne kadro verilmesine itiraz etmesinden kaynaklanmıştır. İşin üzücü yanı bu kısmın Hoş Sanatlar Fakültesi dekanının kendi yönetindeki bir kısım olmasıdır. Lafı edilen buluşmada, üniversitemizin en daha önceki kısımlarından olan Ananesel Türk Sanatları için kurduğu tümceleri kabul etmek muhtemel değildir.”

Özge Eğrikar/Hürriyet

Kaynak: www.patronlardunyasi.com
URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Kadin-dekandan-kadin-rektore-mobbing-davasi-80-Bin-TL-istiyor/250357

Bir yanıt yazın