Mayıs 19, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Gündeme bomba gibi düşen marinadan hangi yazar çıktı?

3 min read
Gündeme bomba gibi düşen marinadan hangi yazar çıktı?

Gündeme bomba gibi düşen marinadan hangi yazar çıktı?

Organize kabahat teşkilatı lideri olduğu mazereti ile hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker’in açıklamaları konuşulmaya devam ediliyor.

Osman Müftüoğlu, Mübariz Mansimov ve Mehmet Ağar uzun senelerdir yakın ilişkiye sahipti. Müftüoğlu, Mansimov’un şirketlerinde muayenehane açmıştı…

Peker açıklamalarında daha önceki İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın iş insanı Mübariz Mansimov’u tehdit edip kumpas kurarak Palmarina şimdiki adıyla Yalıkavak Marina’yı aldığını iddia etmişti.

Hürriyet gazetesi başyazarı Osman Müftüoğlu’nun, 2014 senesinde iş insanı Mübariz Mansimov, daha önceki İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın da yer aldığı doğum günü partisindeki görüntüleri gündeme geldi. O yarıyıl Hürriyet gazetesinden yazarlık görevini yürüten Müftüoğlu, Mansinov’un sahibi olduğu Palmila Holding’in Turizm Grubu’nun da başındaydı. 

OTEL VE MARİNADA MUAYENEHANE

Odatv’nin edindiği bilgilere göre; Osman Müftüoğlu, Mübariz Mansimov ve Mehmet Ağar uzun senelerdir yakın ilişkiye sahipti.

Çünkü Mansimov sahipliğinde Yalıkavak Marinası açıldığında Osman Müftüoğlu, “Yaşasın Hayat” kliğini açmıştı.

Ayrıca Mansimov’un Yalıkavak ile Gümüşlük arasındaki Palmali Otelinin muayenehanesini ve SPA firmasını aldığı belirtildi. Müftüoğlu’nun oteldeki işleri devam ettirdiği ileri sürüldü.

NE OLMUŞTU

2014’te marinanın idaresine bugün AKP Milletvekili olan daha önceki İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın oğlu, Zülfü Tolga Ağar girdi. Gurbanoğlu, marinadaki payların bir kısmını 2016 senesinde sattı.

Aradan bir sene geçtikten sonra Gurbanoğlu, otel ve marinanın değerinin altında kusurlu şekilde devrinin reelleştirildiği iddiasıyla Palmarina Holding ve RSR Holding’e dava açtı. İddialara göre, payları satın alan adlar SOCAR’la irtibatlıydı.

Gurbanoğlu açtığı davada mevzubahisi devir kıymetinin kusurlu bir şekilde tanımlandığını iddia etti. Davanın arzuhalinde ise şu iddia yer aldı:

“Davalılar ile davalıların doğrudan ve dolaylı bir biçimde çalışanlar ile şikayetçi müvekkillerin çalışanları beraber hareket ederek el birliği ve işbirliği ile şikayetçi müvekkilleri aldatarak şike ve temelli yanılgıya düşürerek basiretli bir tacir gibi davranmalarını bertaraf etmişlerdir.

Şikayetçi müvekkil Palmali Otelcilik ismine patentli bulunan işletme payları ile şikayetçi Palmali Gemicilik ismine kayıtlı bulunan taşınmazların bir tam halinde piyasa rayiç değerinin çok altında bir değerle bir başka ifadeyle sanki reel piyasa bedelleri şikayetçi müvekkil firmalara ödeniyormuşçasına kontratların imza atılması ve pay-tapu devir operasyonlarının asıllaştırılmasını sağlamışlardır. Ancak devredilen gerek işletme paylarının gerekse taşınmazların reel piyasa bedellerinin şikayetçi müvekkillere ödenmediği aşikârdır.”

Başka Bir Deyişle, Gurbanoğlu, kendi çalışanlarının karşı tarafla işbirliği yaptığını söyledi.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com
URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Gundeme-bomba-gibi-dusen-marinadan-hangi-yazar-cikti/250632

Bir yanıt yazın